Her ser du et udvalg af produkter til affaldssortering. Vi har et udvalg af innovative og praktiske løsninger til sortering og forskellige typer af affald. Vælg en skraldespand, askebæger, fritstående affaldsstativ eller papirkurv for en bæredygtig løsning, som er god for miljøet.
Luk
Filtrer & sorter

Nye krav til sortering af erhvervsaffald

Med affaldsbekendtgørelsen fra januar 2021, er der kommet specifikke krav til affaldssortering for private. Fra januar 2023 vil dette også være gældende, for sortering af erhvervsaffald i virksomheder. Med dette tiltag er virksomheder selv ansvarlige for, at sortere og genanvende deres erhvervsaffald, som via affaldsregisteret skal overdrages til indsamlings- og/eller genanvendelsesanlæg. Derfor har vi samlet nogle løsninger og gode råd, som understøtter implementering af affaldsbekendtgørelsens nye krav til indsamling, sortering og bortskaffelse af erhvervsaffald.

Hvad betyder det for din virksomhed?

De nye regler indebærer krav til sortering af affald, som er egnet til materialenyttiggørelse, samt afskaffelse af det sorterede affald. Ligeledes vil der være krav til korrekt mærkning af affaldstyper. Formålet med disse krav er, at sikre at erhvervsaffald bliver håndteret miljømæssigt korrekt, og at ressourserne bliver genanvendt og indgår i fremstillingen af nye produkter.

Alt afhængigt af virksomheden, er det vigtigt at sætte sig ind i de nye krav om affaldssortering. Hvilken type affald producerer I, og hvordan skal det sorteres korrekt? For erhvervsaffald drejer det sig overordnet om disse affaldstyper:
MADAFFALD_rgb_72dpi
GLAS_rgb_72dpi
PLAST_rgb_72dpi

Sortering af erhvervsaffald

Sørg for at gøre det nemt at sortere for medarbejderen med et effektivt affaldssystem, som kan suppleres med farvede låg eller klistermærker. Vores affaldssystem "Bob" er perfekt til dette formål, som med sine farvede låg og medfølgende mærkater kan opdeles i forskellige affaldstyper. Det er dog ikke at krav at mærke indendørs affaldsbeholdere, dog skal udendørs beholdere være mærket med de nationale piktogrammer. Dette er især gældende for virksomheder med udendørs aktiviteter, som events, koncerter, festivaller, mm.. 
 
luk menu
Gå til top