Bæredygtighed

 

hos VKF Renzel

Miljø og bæredygtighed


Samtalen om bæredygtighed medfører usikkerhed, men også en ændring i tankegangen. Da vi også forarbejder plast har vi længe tænkt over, hvordan vi arbejder omkring dette. Vi har længe kigget efter løsninger med alternative materialer.

Allere i år 2011 var vi den første producent, der præsenterede en prisskinne af PLA. I Østrig har vi - i mere end seks år - haft produkter med mærket "Bio-Logic" som del af vores sortiment, som er fremstillet af plast på grundlag af naturlige materialer. Selv om efterspørgslen stadig var lav, har vi holdt fast i emnet og er fortsat med at udvikle yderligere.


I mellemtiden kan vi tilbyde en bred vifte af produkter, der følger tanken om bæredygtighed. Disse produkter er mærket i overensstemmelse hermed. Allerede under produktionen er vi opmærksomme på miljøbevidste anvendelser af råmaterialer, sortering af affald efter type og returnering af plast til genbrug i kredsløbet. Denne cyklus understøttes af vores Code of Conduct, som er bindende for alle VKF Renzels medarbejdere og leverandører.

Reducering af CO2-fodaftrykProduktmærkning

Kennzeichnung von Displays aus natürlichen Rohstoffen

Renzel Nature

Produkter med dette mærkat består hovedsageligt af naturlige og vedvarende råstoffer. Ikke-fornybare råstoffer erstattes af disse. Ud over de klassiske materialer som træ og papir, forskes der hele tiden i nye materialer.

scaled_recycled

Genbrugsmateriale

Produkter med denne mærkning er fremstillet af plastaffald eller brugte varer, som er blevet genanvendt. VKF Renzel undersøger løbende, i hvilke områder det er muligt at anvende genbrugsmaterialer. Dette sparer ressourcer og afslutter kredsløbet af materialet.

scaled_naturbelassen

Naturlig præsentation

Produkter med denne mærkning bidrager til at reducere den ydre emballage i detailhandlen. Dermed undgås spild uden at give afkald på en tiltalende præsentation for kunden. De giver også forbrugerne mulighed for at handle efter behov.

FreeOceanTex

Reklamebanner af SEAQUAL® GARN


Hvert år ender op til 12 mio. tons plastaffald i verdenshavene. FreeOceanTex tekstilet er fremstillet af indsamlet, sorteret, renset og genanvendt affald. Det indeholder 62 % SEAQUAL® GARN og 38 % genbrugspolyester, hvilket gør det til 100 % genbrugs- og forbrugsaffald. Ved at inkludere FreeOceanTex i vores sortiment, skabes der bæredygtige produkter af eksisterende materialer, og samtidig skånes ressourcerne.

Få yderligere information her »
 

Produktion og genbrug

Produktion & genbrug

Allerede under produktionen er vi opmærksomme på en miljøbevidst anvendelse af råstoffer. Sortering af restmaterialer efter type understøtter genbrugscyklussen. Ved at tilbagelevering af solgt plast afslutter vi genbrugskredsløbet og sikrer vi en bæredygtig anvendelse af råstoffer.

Produktion

 • omhyggelig planlægning af arbejdsgange reducerer spild af råstoffer
 • anvendelse af naturlige og genanvendelige ressourser sikrer miljøbevidst bortskaffelse
 • bevidst anvendelse af råstoffer udelukker giftige afgasnings- eller nedbrydningsprodukter
 • sammenlægning af større pakkeenheder reducerer emission og sparer emballage- og pakkemateriale
 • anvendelse af egenproduceret solenergi

 

Bortskaffelse af restprodukter og affald

 • sortering af restmaterialer efter type understøtter genbrug hos certificerede virksomheder, som beskæftiger sig med bortskaffelse af affald
 • energiproduktion ved termisk udnyttelse af brændbare restprodukter
Landingpage_Hyldeforkant_Rezyklat_DK
Ikon_tilbagetagelse_af_råmaterialer_DKReturnering af plast

 • Returnering af købt plast
 • Plast som sorteres, skal adviseres og leveres fragtfrit for at sikre en problemfri og fejlfri returnering til genbrugskredsløbet
 • Ingen returnering af fremmede materialer

Returnering af plast

 • Returnering af købt plast
 • for at sikre en gnidningsfri proces og fejlfri returnering til genbrugskredsløbet, skal plast sorteres efter type, adviseres på forhånd og leveres fragtfrit
 • det er ikke muligt at returnere fremmede materialer
ikon_returnering_af_råmaterialer

CO₂ balance og -mål

"Vores mål er, at reducere emissionerne med 65 % inden 2030*"
Emissionsreduzierung_VKF_Renzel_COM
Målene er baseret på balancen af drivhusgasser for VKF Renzel GmbH i Isselburg. Denne er udarbejdet ved hjælp af CO2-beregneren for virksomheder 3.1 fra KlimAktiv gGmbH og omfatter Scope 1, 2 og dele af scope 3.

Har du spørgsmål?

Kontakt os gerne »
Emissionsreducering_VKF_Renzel_COM
Målene er baseret på balancen af drivhusgasser for VKF Renzel GmbH i Isselburg. Denne er udarbejdet ved hjælp CO2-beregneren for virksomheder 3.1 fra KlimAktiv gGmbH og omfatter Scope 1, 2 og dele af Scope 3.

Har du spørgsmål?

Kontakt os gerne »

*Informationer om metodologi: Virksomhedens CO2-fodaftryk (CCF) blev udført i henhold til Greenhouse Gas Protocol Corporate Standard. GHG-protokollen fra WRI (World Resources Institute) og WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) er den mest udbredte internationale standard for en detaljeret undersøgelse af drivhusgasemissioner. Den indeholder en vejledning til udarbejdelse og rapportering af et systematisk CO2-aftryk.

Ladestationer & solcelleanlæg

Der er blevet installeret 12 ladestationer på vores parkeringsplads i Tyskland, som kan bruges til at oplade elbiler. Elektriciteten til ladestationerne leveres af vores eget solcelleanlæg på hallens tag. Med denne installation lægger vi grundlaget til omlægning af vores egen flåde af firmabiler til elektrisk drift og sætter endnu en milepæl i retning af bæredygtighed.

Adfærdskodeks (Code of Conduct) for VKF Renzel


Denne adfærdskodeks er bindende for alle medarbejdere og leverandører hos VKF Renzel, og er hovedsageligt baseret på principperne i "United Nations Global Impact". Den forbinder vores krav om overholdelse af lov og orden med vores særlige krav til etisk adfærd. Det er et krav til os som virksomhed, og samtidig et løfte til omverdenen.


Download som PDF »

Adfærdskodeks (Code of Conduct) for VKF Renzel 

Denne adfærdskodeks er bindende for alle medarbejdere og leverandører hos VKF Renzel, og er hovedsageligt baseret på principperne i "United Nations Global Compact". Den forbinder vores krav om overholdelse af lov og orden med vores særlige krav om etisk adfærd. Det er et krav til os som virksomhed, og samtidig et løfte til omverdenen.

Download som PDF »

Sedex Medlemsskab

Sedex - Medlemsskab

Sedex er en af verdens største dataplatforme til vurdering af forsyningskæden, som lagrer, analyserer, deler og rapporterer om forretnings- og bæredygtighedspraksis. Over 74.000 globale virksomheder har valgt Sedex, for at skabe mere sociale og bæredygtige virksomheder og forsyningskæder.

Sedex leverer datadrevne indblik, værktøjer og services til at hjælpe virksomheder med løbende at forbedre miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) resultater.

Mere information »

 
*Informationer om metodologi: Virksomhedens CO2-fodaftryk (CCF) blev udført i henhold til Greenhouse Gas Protocol Corporate Standard. GHG-protokollen fra WRI (World Resources Institute) og WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) er den mest udbredte internationale standard for en detaljeret undersøgelse drivhusgasemissioner. Den indeholder en vejledning for udarbejdelse og rapportering af et systematisk CO2-fodaftryk.
luk menu
Gå til top