DIN Formater - fra DIN A00 til DIN 1/3 A4

DIN formater er nødvendig standardisering inden for definering af størrelser og dimensioner. Ved at standardisere disse, undgår man misforståelser omkring størrelser. Nedenfor finder du en oversigt over de mest almindelige DIN størrelser.

Ud over den nøjagtige størrelse i mm, oplyser vi også om hvordan de enkelte DIN formater præsenteres i forhold til hinanden. Dette er meget nyttigt, hvis der er behov for særligt store eller små DIN formater, f.eks. til forskellige produktionsgrene inden for tryk og papir.
DIN A00
 
1189 mm x 1682 mm
0,5 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A0
841 mm x 1189 mm
1 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A1
594 mm x 841 mm
2 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A2
420 mm x 594 mm
4 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A3
 
297 mm x 420 mm
8 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A4
210 mm x 297 mm
16 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A5
148 mm x 210 mm
32 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A6
105 mm x 148 mm
64 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A7
74 mm x 105 mm 
128 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A8
52 mm x 74 mm
256 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A9
37 mm x 52 mm
512 x inkluderet i DIN A0
 
DIN A10
26 mm x 37 mm
1024 x inkluderet i DIN A0
 
DIN 1/3 A4
105 mm x 210 mm
DIN format

Er DIN-formater internationalt gyldige?

Formater med standardisering letter udvekslingen af dokumenter som f.eks. tekniske tegninger, samt kommunikationen mellem kunde og salgskonsulent/designer. I international sammenhæng er det International Organization for Standardization, som er ansvarlig for at udarbejde DIN-standarder.

På internationalt plan gælder ISO 216 standarden for den standardiserede størrelse af papir eller tryksager. Også her skelnes der mellem A- og B-serier. Den internationale ISO 216 standard gælder i flere lande rundt om i verden, med undtagelse af Nordamerika og dele af Sydamerika.

I Tyskland - hvor VKF Renzel er etableret - kan ISO 216 standarden sammenlignes med DIN 476 standarden. Denne standard er baseret på formaterne for DIN A-, DIN B- og DIN C serierne. A-serien dækker over beskårne formater, B-serien består af ubeskårne formater og C-serien af forsendelseskuverter.

 

Hvilken rolle spiller formaterne hos VKF Renzel?

I vores virksomhed spiller DIN A-formater ikke kun en vigtig rolle i den interne og eksterne kommunikation. Med vores interne trykkeri og den daglige udveksling af data med kunderne, er det svært at forestille sig vores virksomhed uden denne standard. Men DIN-formatet anvendes også som en produktegenskab i vores sortiment.

Vores online sortiment tilbyder dig forskellige produkter til udførsel af salgsfremmende foranstaltninger i din virksomhed. Inden for markedsføring er salgsfremme, også kaldt promovering, en del af kommunikationspolitikken.

Plakater, billboards eller reklameindlæg anvendes ofte til salgsfremmende tiltag. De skal både præsenteres på den bedst mulige og mest tiltalende måde, og ikke mindst beskytte mod snavs. De forskellige rammer og lommer fra vores produktsortiment, hjælper med at kombinere disse specifikationer.

Både udendørs og indendørs kan displayene bruges fleksibelt og på mange forskellige måde på salgsstedet (POS - point of sale). Afhængigt af artiklen er displays, rammerne eller lommerne velegnede til større eller mindre DIN-formater.

Displays, som f.eks gadestandere, kan normalt indeholde plakater i det populære DIN A1 format. Klikrammer bruges normalt til at præsentere infomationsindlæg attraktivt i A4 format. Selvklæbende lommer fås endda i størrelser op til DIN A7. Se de forskellige produkter fra vores sortiment til dine DIN formater.

De forskellige artikler kan bruges over en længere periode med skiftende indstik. Med DIN standarden er det nemt, at udarbejde nyt indhold og opslag i den rigtige størrelse. Udskiftningen er derefter hurtig at udføre. Vi besvarer gerne alle spørgsmål om vores produkter. 

Displays med indlæg i DIN-format:

luk menu

Vis produkter

Advarsel!

VKF Renzel Danmark ApS
Gå til top